Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Har obetalda försäkrings­premier – får ersättning ändå

För tre år sedan brann Tierpskvinnans hus ner och hon yrkade på att få ersättning från försäkringsbolaget.

Försäkringsbolaget sa nej, men nu ger Allmänna reklamationsnämnden kvinnan rätt, trots att hon inte betalat sina premier i över tio år.

Annons

Kvinnan som bor i Tierp har sedan 1998 tecknat flera villa-, hem- och fritidshusförsäkringar hos Länsförsäkringar Uppsala. Men samtliga har annullerats eftersom kvinnan inte har betalat premierna.

När kvinnan i november 2007 än en gång ville teckna en försäkring hos Länsförsäkringar hävdar bolaget att de svarade att kvinnan kunde teckna en ny villaförsäkring, men bara om premien betalades i förskott.

Kvinnan hävdar å andra sidan att hon inte fått besked om att förskottsbetalning krävdes och att hon fick ett bekräftande brev att en ny försäkring börjat gälla från 21 november 2007.

Har inga bevis

Allmänna reklamationsnämnden (ARN) går nu på kvinnans linje och rekommenderar att Länsförsäkringar betalar ut ersättning. ARN menar att Länsförsäkringar bekräftat att försäkringen gäller (genom brevet) och då Länsförsäkringar inte kan bevisa att de meddelat kvinnan att förskottsbetalning krävdes för att försäkringen skulle gälla.

Mer läsning

Annons