Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här vill Kasper öppna dagverksamhet

/
  • Dagcenter. Kasper Bernhardsson, vd för GreveGruppen omvårdnad, framför huset där den dagliga verksamheten ska bedrivas. Just nu dras fjärrvärme till lokalen.

Snart kan Tierp få ett privat dagcenter för funktionshindrade.
Det är bolaget GreveGruppen Omvårdnad som vill utöka sin gruppbostad med daglig verksamhet.

Annons

– Vi vill att de som bor i vår gruppbostad ska ha något att göra även på dagtid. Men vi kommer inte att neka andra i kommunen med LSS-stöd plats hos oss. Finns det inte plats får vi väl utöka, säger Kasper Bernhardsson, vd för GreveGruppen Omvårdnad.

Företaget fick i somras tillstånd av länsstyrelsen att etablera sig i kommunens gamla gruppbostad på Grevegatan. Marknadsföringen mot landets kommuner pågår för fullt.

Men de funktionshindrade som beviljats stöd enligt LSS- lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade – har rätt till en daglig verksamhet. Därför vill nu GreveGruppen öppna ett dagcenter i en fastighet på Skolgatan, intill gruppbostaden.

– Det rör sig om någon form av sysselsättning, men det är individuellt vad det blir. Det kan vara allt från gräsklippning åt någon förening eller paketering åt ett företag. Men alla utgår från vår lokal.

Tierps kommun har valt att inte köpa platser vid gruppbostaden, då man inte ser något behov av det. Kommunen har yttrat sig positivt till länsstyrelsen om det nya privata dagcentret.

Pia Wårdsäter (S), ordförande i utskottet Arbete och omsorg, kan inte svara på hur det blir om någon vill byta från kommunens dagliga verksamhet till den privata.

– Det tar vi ställning till om det blir aktuellt. Men vi kommer att titta på det från individ till individ, säger hon.

Vid länsstyrelsen meddelar man att beslut om tillstånd kommer under hösten, men att de i det här skedet inte ser några hinder.

Mer läsning

Annons