Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Harriet ska lära sig prata klimatfrågor

/
  • KLIMATSNACK. Harriet Hedin, Marma, ska i helgen lära sig hur man pratar klimat med allmänhet och politiker.Foto: Katarina Lönnberg

I helgen ska Harriet Hedin, Marma, lära sig kommunicera klimatfrågan till allmänhet och politiker. Hon är en av 25 klimatambassadörer som Naturskyddsföreningen i Uppsala län utbildar i Uppsala.

Annons

Deltagarna kommer från hela Sverige. De ska lära sig skriva insändare, svara på remisser, arrangera diskussioner, med mera.

Harriet Hedin har varit med i Naturskyddsföreningen i 40 år. Hon är suppleant i styrelsen för Naturskyddsföreningen i Älvkarleby kommun, och är ihop med ordförande Bengt Hemström – och känner ett särskilt ansvar för klimatfrågan.

– Jag är biolog i botten och har ett djupt engagemang. Jag kommunicerar mycket i jobbet. På utbildningen ska vi prata oss samman hur vi ska agera, säger Harriet Hedin som också engagerar sig i kvinnligt företagande.

På kursen undervisar Mikael Karlsson, ordförande i Naturskyddsföreningen i Sverige och koldioxidbantare Staffan Lindberg. Sammanlagt ska ett 70-tal klimatambassadörer utbildas i landet.

Mer läsning

Annons