Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hon prisas som årets eldsjäl i Tierps kommun

Mia Birkehorn prisas som årets eldsjäl i Tierp efter att ha varit med och startat upp Ullfors IK:s damlag.

Annons

Få koll på din närhet med Arbetarbladets app som nu är ännu bättre:

Ladda ner den här till Iphone

Ladda ner den här till Android

Tanken med priset är enligt Tierps kommun att uppmuntra och uppmärksamma de ideella ledare som finns i kommunen och som har gjort betydande insatser och varit en god förebild.

Under 2014 startade Mia Birkehorn träningar för damer i klubben Ullfors IK, något som har lett till att klubben i dag har ett aktivt fotbollsdamlag.

För det arbetet belönas hon med 15 000 kronor och titeln årets eldsjäl i Tierps kommun. Pengarna ska hon dela med övriga ledare, köpa träningsredskap till klubben men också unna sig själv något.

– Man blir ju jätteglad och stolt. Jag var oförberedd. Men jag är inte ensam om att ha åstadkommit det här. Det är många andra eldsjälar som jag jobbar tillsammans med, men som ordförande kan jag så klart få med mig de andra.

Varför har du engagerat dig just i Ullfors IK?

– Det är en bra fråga, som jag klurat på själv. Jag har varit jätteengagerad också i Tierp hockey. Jag tycker om föreningslivet och vill hjälpa ungdomar då det har så stor betydelse i samhället i dag.

– Jag kan också hjälpa och stötta och vara den där extrapersonen som man kan prata med. Nu är jag tränare och spelade i damlaget och där är det vuxna personer. Men jag började som tränare till mina grabbar i Ullfors, då är man ledare, tränare, mamma och vän till alla i laget.

"Med stort intresse och energi har Mia stöttat idrotten för såväl seniorer och ungdomar. Mia har lyckats att fånga upp gruppen tjejer mellan 15-20 år som annars ofta faller bort och slutar idrotta i just den åldern.", står det i motiveringen.

Mia Birkehorn kommer få ta emot priset i samband med Valloncupen på lördag i Ullfors.

Mer läsning

Annons