Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hon såg vapendramat genom sitt fönster

/
  • SMÖG. Catarina Carlsson såg från vardagsrumsfönstret hur en polis med en stor hund smög på baksidan av huset.
  • NÄRMARE. Från fönstret såg Catarina Carlsson hur poliser ur insatsstyrkan närmade sig lägenheten där mannen befann sig.

– Lite obehagligt var det, men jag blir mest förbannad för att han ställer till det så man inte kommer utanför dörren.

Det säger Catarina Carlsson, en av grannarna i Tierp som upplevde dramat när polisen grep 51-åringen under söndagseftermiddagen.

Annons

Vid 14-tiden såg hon från rumsfönstret hur en polis med en stor hund gick på baksidan av huset. Polisen ställde sig vid gaveln till huset där 51-åringen bor.

– Jag gick ut och tittade, då sade polisen åt mig att gå in igen. När jag frågade vad som hänt röt han åt mig att gå in. Jag tänkte att det måste ha någonting med vapen att göra, berättar Catarina Carlsson.

Fick information på Facebook

Inne i lägenheten såg hon hur polisen spärrade av området med plastband. Catarina Carlsson fick via Facebook veta att en man förskansat sig i lägenheten.

– Det var obehagligt att inte få gå ut. Vår hund Gizmo behövde rastas och jag gick ut med den på baksidan.

Avspärrningen gjorde att dottern Alice, 17 år, inte kunde komma hem. Hon uttryckte tacksamhet över att aldrig ha varit i kontakt med 51-åringen.

– Hon skrev på Facebook, ”det är tur man inte säljer jultidningar”, säger Catarina Carlsson.

Hennes man Mikael var på jobbet på pappersbruket i Hallstavik. Han uppmanade sin fru att hålla sig inne. Paret har bott ett par år i bostadsområdet som rymmer ett 50-tal lägenheter. Catarina Carlsson säger att det huvudsakligen är lugnt men att det brukar vara liv vid den aktuella lägenheten.

51-åringen misstänks för grovt olaga hot och grovt vapenbrott. I lägenheten hittade polisen en pistol samt ammunition.

Hotade med pistol

– Nu återstår det att se om det var det vapnet som användes, säger Uppsalapolisens talesman Christer Nordström.

Det var vid 13-tiden på dagen som 51-åringen hotade en fastighetsägare med en pistol. Detta då 51-åringen uppmanades att flytta bilen som stod parkerad på en uppfart. Mannen gömde sig i en lägenhet vid sjukhuset. Han greps odramatiskt efter fyra timmar sedan polisen insatsstyrka gått in i bostaden. 51-åringen anhölls och fördes till polishuset i Uppsala. Under måndagen hölls kompletterande förhör.

– Han nekar till brott, säger Christer Nordström.

Mer läsning

Annons