Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hösttermin i mögelskadad skola i höst

Det mögelskadade L-huset vid Örbyhus skola ska ersättas av en nybyggnad. Men 130 elever ska undervisas där i höst, det blir inga ersättningsbaracker som utlovats.
Det beskedet från skolledningen väcker ny oro hos föräldrarna.

Annons

I samband med ett stormöte i mitten av augusti meddelade skolledningen att baracker skulle hyras in under tiden mögelskadorna åtgärdades. Något som fick föräldrarna till lågstadiebarnen att andas ut.

Nytt hus ska byggas

Nu är det nya besked.

– Lokalgruppen på kommunen har beslutat att man ska bygga ett nytt hus. Vi gjorde rejäla åtgärder för ett år sedan och det går inte att fortsätta lappa och laga, säger rektor Inger Wennberg.

Ett andra besked till föräldrarna är att man inte ska hyra in baracker. Wennberg säger att ledningen stödjer sig på ett utlåtande från Arbetsmiljömedicin på Akademiska sjukhuset. Utlåtandet säger att det inte är farligt att vara i lokalerna så länge man inte river i väggar och golv. Wennberg påpekar att skolan flyttat på elever som uppvisat allergiska symtom.

Annika Johansson i föräldrarådet säger att föräldrarna välkomnar att det blir ett nytt skolhus. De menar att det inte utesluter baracker. Johansson litar inte på expertutlåtandet.

– Det känns inte tryggt för min dotter som går där.

Skolledningen har kallat till ett nytt stormöte 20 september.

Mer läsning

Annons