Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Humor och igenkänning i sommarteater på Lövstabruk

Dags för sommarteater i Lövstabruk – och arrangörerna hoppas på igenkänning, skratt och fint väder till urpremiären på söndagen.

Annons

Pjäsen som sätts upp är HC Andersens ”En natt i Roskilde” – en pjäs skriven på 1800 – talet, i deras egen fria tolkning. ”En skruvad komedi” enligt arrangörerna själva. Deras uppsättning har fått namnet Min hustru..

- Mycket av originalet finns fortfarande kvar, grundhistorien är densamma. Vi har spetsat till sånt som vi tycker blir roligare, säger Anders Axelsson, som tillsammans med David Andersson utgör skådespelarna i pjäsen.

Anders Axelsson och David Andersson som spelar pjäsens två karaktärer. Anders har tidigare medverkar i tv-serien

Under en timmes teater gestaltar de historien om handelsmännen Knubb och Silén, som möts av en slump för att sedan upptäcka att deras liv är mer sammanvävda än de hade anat. Anders tror att pjäsens behållning kan vara just igenkänning, särskilt för människor som lever i relationer.

- Jag tror den passar de flesta, men det är ju mycket igenkänning för folk som är gifta i den mån att man kan känna i gen sig i att gnabb uppstår enkelt. I vår pjäs är det bara tweakat åt väldigt långa håll, säger Anders.

Och förhoppningen är förstås att få folk att skratta.

- Att spela komedi är väldigt spännande. Den ena kvällen är inte den andra lik.

LÄS MER: "Spökvandringar" och tornerspel på Lövstabruk

Lövstabruks herrgård. Arkivbild.

Det är Friluftsteater som har startat upp projektet ihop med Stiftelsen Lövsta. Förhoppningen är att sommarteatern blir en ihållande tradition som kan återkomma till Lövstabruk år efter år. Anders Axelsson verkar förtjust i platsen, och hoppas särskilt att pjäsen kan sättas upp utanför orangeriet istället för inuti. Om det blir fint väder flyttar scenen nämligen ut utomhus.

– När det är så fina dagar som det är just nu så plockar vi ut scenen, så att man även får den fantastiska stämningen av Slottsträdgården, är det dåligt väder flyttar vi in.

LÄS MER: Vallonättlingar i fokus på Lövstabruk

Speldatum:

31 juli kl 15.00 (premiär)

3 augusti kl15.00

4 augusti kl15.00 & 19.00

5 augusti kl15.00 & 19.00

6 augusti kl15.00

7 augusti kl 15.

Scen ur pjäsen.

Mer läsning

Annons