Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hur länge dröjer hjälpen?

/
  • Hur lång tid tar det för ambulansen att nå mindre orter i Uppsala län som Lövstabruk och Hållnäs? Det undrar Johans Örjes (C) i en fråga till Börje Wennberg (S), ordförande i landstingsstyrelsen.

Hur lång tid tar det för en ambulans som rycker ut akut att nå Hållnäs eller Lövstabruk?
Det undrar Johan Örjes (C) i en fråga till Börje Wennberg (S), ordförande i landstingsstyrelsen.

Annons

Johan Örjes poängterar att Uppsala län har en kvalificerad ambulanssjukvård, men han är osäker på att det kommer alla länsinvånare tillgodo. Han vill veta medel- och maxtiden för utryckningar till flera små orter i länet, bland annat Hållnäs, Lövstabruk och Österbybruk. Dessutom vill Örjes veta om den röd-gröna majoriteten tänker göra något med anledning av svaret på frågorna.

Varför ställer du de här frågorna till Börje Wennberg?

– Det finns en diskussion kring att man upplever att det tar tid innan ambulansen kommer fram i delar av länet Vi hade identifierat det här som ett problem och hade med det i Centerpartiets program i valet samt i delar av det vid gick till val med inom Alliansen. Jag känner ingen personligen som drabbats, men har inte minst i valrörelsen hört berättelser om att utryckningen tagit för lång tid, svarar Johans Örjes (C).

Har man inte fastställda gränser för hur lång tid det får ta?

– Ja, en viss andel av länets befolkning ska nås inom tio minuter och en viss andel inom 20 minuter. Om det är ett problem kanske man måste vara tydligare med att alla delar av länets måste nås inom rimliga tider.

Mer läsning

Annons