Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I höst blir Aspenbadet ett inomhusbad

I höst byggs Aspenbadet i Tierp om till ett badhus. Fem årsarbetare ska anställas. 34 miljoner kronor beräknas bygget att kosta.

Annons

– Vi har fått klartecken att gå ut och ta in anbud, säger Tony Persson, projektledare för badhusbygget.

I oktober påbörjas arbetet med att bygga in Aspenbadet. Den lilla barnplaskpoolen blir kvar utomhus.

Entrén blir på omvändsida mot i dag – mot Högbergsskolan. Den nuvarande byggnaden med omklädningsrum rivs. I stället byggs det fyra nya omklädningsrum i badhuset, varav två är handikappanpassade. Det ska även byggas bastu.

– Badet blir helt handikappanpassat med ramp ner i bassängen, berättar Tony Persson.

Den stora bassängen ska göras grundare på enda kortsidan, medan den mindre bassängen ska blir grundare helt för att anpassas till de små barnen. Det blir inget hopptorn eller andra lekaktiviteter i badhuset för det skulle ta för mycket av bassängytan.

– Huvudsyftet med badhuset är motionssim och simträning för barn, förklarar Persson.

Det blir stora gräsytor utanför badhuset. Volleybollplanen kommer att flyttas till andra sidan. Badgästerna är fria att gå ut och lägga sig på gräset och sola.

– Däremot kommer man inte kunna öppna hela sidan på badhuset som det var tänkt. Det blir i stället en dubbeldörr som man går ut genom via ett stort fotbad.

Förutom en reception blir det en mindre kiosk där badgästerna kan köpa godis och läsk. I övrigt kommer det ställas dit en kaffe- och smörgåsautomat.

Driftkostnaden med personal beräknas till cirka 2,4 miljoner per år.

I oktober–november 2010 beräknas badhuset stå klart.

Mer läsning

Annons