Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingas loppis ger pengar till Cancerfonden

/
  • PRYTTLAR. Inga Wåleryd gräver bland grejerna  i förrådet. Snart ska det ut till försäljning. Vinsten går oavkortat till Cancerfonden.

Inga Wåleryds familj har varit hårt drabbad av cancer. Så när hon drog igång loppis på Trädgår´n i Söderfors var ändamålet snart bestämt.
Nu har hon fått ihop 12 000 kronor till Cancerfonden.

Annons

– Min syster har cancer och virkade dukar till förmån för Cancerfonden. Hon ville sälja dem här, och då kom jag på att alla intäkter från loppisen borde gå till det, berättar Inga.

Det var under vintern för två år sedan som Inga rensade bland grejerna hemma. Då kom idén att börja med en loppis vid trädgårdshandeln som hon och maken Per driver i Söderfors.

– När sedan min mamma dog i cancer sålde pappa deras sommarstuga. Då fanns det plötsligt en massa grejer att sälja.

Inga satte målet – 11 000 kronor skulle hon samla in till Cancerfonden. För en månad sedan passerade hon det. Nu ser hon ingen ände på ruljansen.

– Bruksarna har varit bra på att komma hit med grejer, och vi tar gärna emot mer. Men det är mindre saker som vi säljer.

Inga rotar bland prylar i butik och förråd. Ett afrikanskt blåsrör, en spottkopp, en märklig tingest som Inga tror varit till för skotillverkning. Det verkar inte finnas någon ände på vad som döljer sig i hemmen runt om i Söderfors.

Insamlingn ligger Inga varmt om hjärtat. Det är viktigt.

– Cancerfonden behöver pengarna till forskning. Min make har en släkting som blev sjuk och som nu är botad.

Mer läsning

Annons