Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ivan vill göra Tierp till Sveriges trancecentrum

/

Deras första klubbkväll stängdes ner av rasande grannar efter en kvart. Men Ivan Palm och hans vänner i Trance house club Sweden är fast beslutna att göra Tierp till Sveriges trance-Mecka.

Annons

Den där ödesdigra klubbkvällen på Mai Thais uteservering kan komma att gå till historien som Tierps första, och kortaste tranceklubb någonsin. Men det lär inte bli den sista.

Ivan Palm, Stockholmare med ett brinnande intresse för trance och house, flyttade till Tierp för ett år sedan. Nu drivs han av en vision om att sätta Tierp på klubbkartan. Det han vill skapa är en klubbupplevelse med trancemusik, framförd live.

– Vad jag vet så har det aldrig gjorts live. Det är ett otroligt tempo i musiken. På dator är det lätt, men med riktiga instrument är det svårare.

Det är inte varje dag det öppnas trance-klubbar i Tierp. Och att hitta en lokal har visat sig svårt.

– Det är många lokalägare som inte vågar, säger han.

Helst av allt skulle han vilja hålla sin klubb utomhus. Och det kan behövas.

– Det är ett jävla tryck. Det är inte ett vanligt disco eller klubb. Det är en helhetsupplevelse.

Hittills har han hittat fyra dj:s, två trummisar, en basist, två sångerskor och en kläddesigner, som alla är ombord på trance-tåget.

– Det finns väldigt många duktiga personer här i Tierp, men de verkar i det tysta, säger han.

Att engagera Tierpsborna är grunden för hela konceptet menar Ivan.

– Det här är från Tierp, i Tierp, av Tierpare.

Om klubbgudarna är med gänget kommer nästa evenemang att gå av stapeln under halloween. Det är dock bara första steget. Ivans plan är att lönehelgernas uttåg av partysugna Tierpare ska upphöra.

– Nu är det antingen Gävle eller Uppsala som finns att välja på. Men det finns mycket folk här i Tierp som är sugna på att dansa och ha kul. Så småningom hoppas vi på att dra hit folk i stället för tvärtom.

Mer läsning

Annons