Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jazz och Taube i konsertkarusell

/

Det börjar med jazz i Söderfors kyrka på söndag.

Sedan drar konsertkarusellen vidare i kommunen under hösten och vintern.

Annons

I kyrkan uppträder "Art of Duo", de två kändisarna inom jazzvärlden Ulf Wakenius, gitarr, och Jan Lundgren, piano. De framför musik från Lundgrens album med svenska folklåtar i jazztappning, stycken av legenden Oscar Peterson samt egna kompositioner.

Uppträdandet ingår i konsertkarusellen, en serie konserter i Tierps kommun anordnade av Musik i Uppland och lokala arrangörer.

Nästa anhalt är Österlövsta kyrka 17 oktober. Där bjuder Mikael Samuelsson, sång, och Mats Bergström, gitarr, på en Taubeafton. Samuelsson är bland annat känd från "Fantomen på Operan" och "Rederiet" på teve. 14 november blir det folkjazz på Eric Sahlström Institutet i Tobo med Meta Roos och Trio X. Programmet innehåller nytolkningar av kända sånger samt nytt material.

Karusellen snurrar vidare under vintern och våren. Folkmusikgruppen Frifot uppträder i Österlövstagården. Global Percussion Network bjuder på fart och fläkt med marimba, vibrafon och cymbaler. Platsen är Vendels bygdegård. Uppsala kammarorkester spelar klassisk musik i Västlands kyrka. Slutligen planeras ett program i Karlholms missionskyrka med "Majas alfabetssånger", framförda av en lokal barnkör och Linnékvintetten.

Mer läsning

Annons