Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jörgen förälskade sig i Hållnäs klippor

/
  • HITTADE RÄTT. Jörgen Sanner blev förälskad i Hållnäskusten – och flyttade dit.
  • KAPPLASSE. Jörgen Sanner ställer ut sina bilder på Tierps bibliotek under augusti.

Jörgen Sanner tyckte att havet mest kändes kallt och kargt. Men efter att ha besökt klipporna vid Hållnäskusten blev han förälskad.
Nu ställer han ut sina bilder från Kapplasse och Rödhäll på Tierps bibliotek.

Annons

Mil av obebyggda kustremsor. För Jörgen Sanner blev mötet med Hållnäskusten en uppenbarelse.

– Jag kommer från Uppsala men kände knappt till vad som fanns norr om Öregrund. Nu har jag förstått att inte ens alla i Tierp vet vad som finns vid Hållnäskusten, berättar han.

Det var när han och familjen planerade att köpa nytt fritidsboende som han fick upp ögonen får trakten.

– Tidigare hade vi ett torp utanför Uppsala. Men min dotter tyckte att det var för omodernt för att vara där. Så vi köpte ett ställe vid Fågelsundet i‑stället. Å andra sidan vill hon inte följa med dit heller, berättar Jörgen med ett skratt.

Det är livet

Själv vill han dock tillbringa så mycket tid där som möjligt. Att ta på sig gummistövlarna och bege sig ut i den orörda naturen är livet. Så småningom tänker han och hustrun Gunilla bo där året runt.

Steget från en promenad bland vilt vatten och vassa klippor till en fotoutställning är inte självklart. Men för Jörgen blev miljöerna inspirationen till att återuppta sin gamla hobby.

– Stället fångade mig, så jag kände att jag ville börja plåta igen.

Förra året ställde han ut sina bilder på informationscentret ”Äng och hav” i Edvalla. När han för en tid sedan besökte en utställning vid Tierps bibliotek frågade Jörgen om inte han också kunde få ställa ut.

– Det fick jag. Sen blev jag jättenervös.

På frågan om det finns någon avsikt med utställningen grubblar Jörgen Sanner på svaret.

– För min egen del är det viktigt att det får fortsätta vara orört där ute, min tanke är inte att locka dit en massa folk som vill sälja hamburgare. Men jag vill visa att det finns för folk som gillar friluftsliv.

Mer läsning

Annons