Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Juldagsdansen nära att ställas in – Black Jack fick klubben att ändra sig

/

Det skulle egentligen inte bli någon juldagsdans med Black Jack på Möbeln i år. Men bandet propsade på – det är ju ändå 20-årsjubileum.

Annons

Dansen på juldagen i Möbeln i Tierp har blivit ett måste för många hemvändare, och andra. I år är det 20-årsjubileum, och lika många år är det Tierp Hockey som har anordnat tillställningen. Men i år var det nära att dansen inte blev av alls.

– Klubben har ju inte jättegott om pengar och det kostar en del att ordna det här; bandet, vakter, tillstånd... Sedan är det också mycket jobb och många ideella krafter som måste ställa upp, säger Krister Svedlund som är med i Tierp Hockeys nybildade eventgrupp.

Redan sedan starten för 20 år sedan har Black Jack spelat, och det vill de gärna fortsätta med. Så när de hörde att det fanns planer på att ställa in årets dans hörde de av sig till klubben.

– De var sugna på att spela, särskilt eftersom det är jubileum, så vi tänkte att vi provar ändå.

De senaste åren har klubben märkt av en minskning i antalet besökare på juldagsdansen, vilket var en av anledningarna till tankarna på att ställa in.

– Vi har märkt att trenden att gå på dans går nedåt, för några år sedan kom 900–1 000 personer, senast kom 650.

Om det blir någon juldagsdans framöver hänger på om tillräckligt stor publik tar sig till Möbeln.

– Vi vill ha en fortsättning, men vi måste hitta någon grej som drar folk, förutom Black Jack. konstaterar Krister Svedlund.

Mer läsning

Annons