Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Julmarknad med lång tradition

/

Julmarknaden i Karlholm och grisen Särimmner har vissa likheter. Den dyker upp om och om igen och i år var det för 40:e gången som Karlholmsborna kunde besöka den trivsamma julmarknaden vid Missionskyrkan.

Annons

- Men vi har inte varit här hela tiden, minns Britta Eriksson som varit med nästan alla år sedan starten. I början var vi vid Karlitplan och på den tiden var det vinter med snö på marken.
Det var det inte denna söndagseftermiddag men annars försökte de arrangerande att få till en riktigt mysig julstämning trots bristen på snö. Arrangören Idé och Utvecklingsgruppen, där samtliga föreningar i Karlholm ingår, sålde allt från julgranar till korv och lotter och inne i kyrkbyggnadens källare kunde hugade spekulanter köpa allt från konst till det åtråvärda Karlholmsbrödet.
En som verkligen var intresserad av det hårda brödet var Anne-Lie Widén som köpte tre hela förpackningar.
- Det är ett riktigt gott bröd det här. Har själv försökt att baka det utan någon större framgång så då får man köpa det istället, sa en nöjd Anne-Lie och stoppade dyrgriparna i väskan.
De som inte var så köpsugna denna dag kunde istället avnjuta lite musikalisk frid i kyrkan med såväl trumpet och saxofonspel som sång och folkmusik. Även lite körsång och jultankar kunde avnjutas och avslutningsvis bjöd Luciatåget från Björkängsskolan på sång och ljus i kronan.

Mer läsning

Annons