Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kakfabrik kan bli Tierps första galleria

/
  • SATSNING. Switsbakes vd Per Nyqvist satsar i första hand på en galleria och i andra hand på bostäder i den nedlagda Pricks-fabriken i Tierp. Karolin Nyqvist gör broschyren som ska sälja idéerna.

Där de klassiska Pricks-pepparkakorna gräddades kan det bli klädaffärer.

Switsbake vill göra om det nedlagda bageriet till Tierps första galleria.

Annons

Switsbakes vd Per Nyqvist menar att en galleria på hemmaplan kan vara ett alternativ till att handla i Gävle och Uppsala då bensinpriset stiger alltmer.

– Det saknas nyetableringar i samhället trots bra järnvägsförbindelse och ny E 4, säger han.

Företaget ska marknadsföra lokalerna mot butikskedjor med hjälp av broschyrer och telefonkontakter. Etableringen ska heta Pricks-gallerian för att anknyta till det klassiska bageriet.

– Ofta vill kedjor som Dressman att det ska vara minst 40 000 invånare på en ort för att de ska vilja satsa. Men man kan antingen lägga sig ned och dö eller göra något offensivt, säger Per Nyqvist, som under onsdagen besökte Pricks-fabriken i Tierp.

Med sig hade han dottern Karolin, 17 år, som skapar broschyren. Nyqvist säger att Switsbake i första hand ska äga gallerian själv och hyra ut lokalerna. De är också öppna för om något fastighetsbolag vill köpa huset och driva gallerian.

– När vi har kontrakt med butikskedjor kan de vara med och designa inredningen.

Tillhåll för ungdomar

Bakgrunden till satsningen är att Switsbake trots otaliga försök inte lyckats sälja eller hyra ut det nedlagda bageriet. Den tomma fastigheten har blivit ett tillhåll för ungdomar. Vid flera tillfällen har någon eldat inne i lokalerna, senast häromnatten. Nyqvist motdrag är att ansöka hos länsstyrelsen om kameraövervakning samt etablera kontakt med grannarna för att de ska slå larm. Framför allt vill han dock se verksamhet i huset.

– Vi måste göra något av huset nu innan det chanserar fullständigt.

Kan bli bostadsrätter

Switsbake har också en reservplan. De ska marknadsföra fastigheten mot bostadsbolag som ”Prickskvarteret”. Tanken är att bygga bostadsrätter eller hyreslägenheter. Nyqvist räknar med att det behövs nya bostäder då konjunkturen vänder.

Mer läsning

Annons