Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kampen fortsätter om Grevegatans gruppboende - medling var resultatlös

Kampen om Grevegatans gruppbostad går vidare. Anhöriga överväger att bestrida kommunens uppsägning av de boende.

Annons

Det var i går som Tierps kommun och anhöriga till funktionshindrade vid Grevegatans gruppbostad möttes för medling med Hyresnämnden.

– Vi försökte medla, men det gick inte, så vi avskrev ärendet. Nu får vi avvakta hur de anhöriga agerar, säger Martin Bergh på Hyresnämnden.

Bakgrunden är att kommunstyrelsen beslutat att lägga ned Grevegatans gruppbostad för att det finns för många gruppbostäder i kommunen. Det har dock väckt protester bland anhöriga som menar att en flytt skulle förstöra tryggheten för de boende.

Gårdagens medling visade att kommunen och de anhöriga inte kommer överrens. Därför överväger de sistnämnda att bestrida kommunens uppsägning av de boende - som hyr varsin lägenhet i gruppbostaden av kommunen.

Nils-Erik Forsberg, sekreterare i FUB Norduppland, var med på mötet.

– De ska träffas och diskutera det hela, men det lutar åt att de bestrider, säger han.

Då kommer Hyresnämnden att avgöra om uppsägningen är giltig. Oavsett utgång så är det oklart hur det kommer att bli för de boende. Kommunen har nämligen även sagt upp hyresavtalet med fastighetsägaren - så de boende kan tvingas att flytta även om de får rätt i Hyresnämnden.

Tierps kommuns äldre- och omsorgschef Mojgan Alimadad tyckte trots de skilda åsikterna att mötet var bra.

– Det vi har gjort dåligt är att vi inte från början har invigt dem i processen. Däremot så gör vi rätt. Vi har gjort en lång utredning om det här som visar det, säger hon.

Mer läsning

Annons