Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

KD-politiker vill bli ny kommunchef

/
  • Lennart Sjögren söker jobb i Tierp.
  • HEMLIGHETSFULL. Kommunalrådet Bengt-Olov Eriksson (S) ville först inte lämna ut namnen på de som visat intresse för tjänsten som kommunchef. Nu kan Arbetarbladet avslöja att 19 personer ansökt om jobbet. Intervjuer med tänkbara kandidater till jobbet som högste chef i kommunen planeras till 16 och 17 augusti.

Kristdemokratiske politikern Lennart Sjögren från Gävle och Tierps närpolischef Niklas Hållkvist är två av kandidaterna som sökt jobbet som kommunchef i Tierp. Ytterligare 17 sökanden har visat intresse för tjänsten.

Annons

Arbetarbladet kan avslöja att 19 personer vill bli kommunchef i Tierp.

En av kandidaterna är kristdemokraternas före detta partisekreterare, Lennart Sjögren, från Valbo. Han lämnade sin topptjänst inom partiet vid årsskiftet, efter att ha hamnat i blåsväder då han i ett mejl gick till hårt angrepp mot en av partiledaren Göran Hägglunds kritiker.

– Tierp är en intressant kommun med stor potential. Kommunen har många trevliga småorter, närhet till både Dalälven och kusten och dessutom ligger den i ett tillväxtområde rent geografiskt, säger Sjögren och konstaterar att Tierp Arenas etablering i kommunen känns spännande och lockande.

Är civilingenjör

Lennart Sjögren, som är civilingenjör, har arbetat som utvecklingschef på Lantmäteriet innan han under åren 2006–2010 arbetade som partisekreterare för Kristdemokraterna.

– Sedan dess har jag varit ledig och nu jobbar jag med lite egen verksamhet, berättar han.

Sjögren sitter dessutom som ersättare i kommunfullmäktige i Gävle för KD samt är ledamot i Gavlefastigheter och Regionfullmäktige.

– Skulle jag bli aktuell för den här tjänsten måste jag förstås avsäga mig mina politiska uppdrag, det är inte lämpligt att kombinera politikerrollen och tjänstemannarollen, säger Sjögren.

Närpolischefen i Tierp, Niklas Hållkvist, är en annan kandidat som visat intresse för jobbet.

– Det känns som ett jättespännande uppdrag och en stor utmaning, säger han och konstaterar att han känner kommunen väl efter många års arbete i kommunen.

Förra måndagen gick ansökningstiden till jobbet som kommunchef i Tierp ut. När Arbetarbladet begärde att få ut namnen på kandidaterna som sökt, sa kommunen tvärt nej, trots att alla ansökningar ska betraktas som allmänna handlingar.

– Det kan vara förödande för en kandidat om den nuvarande arbetsgivaren får reda på att man sökt nytt jobb, säger kommunalrådet Bengt-Olov Eriksson (S).

Fem kandidater valde att dra tillbaka sin intresseanmälan då kommunen efter en vecka valde att följe lagen om offentlighet och lämna ut namnen på kandidaterna.

Mer läsning

Annons