Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunalråd tror på mack och restaurang

/
  • HOPPFULL. Kommunalrådet Bengt-Olov Eriksson (S) tror att man innan starttiden för att börja bygga, som går ut i mitten på maj, kommer igång med bygget av en mack och en restaurang vid Tierpsrondellen.

Trots förseningen tror kommunalrådet Bengt-Olov Eriksson (S) att det blir en mack och en restaurang vid Tierpsrondellen utanför samhället.

– Jag vet att de jobbar för fullt på att hitta finansiering och få ihop hela konceptet.

Annons

Det handlar om E 4-rondellen utanför samhället där det i dag bara finns en etableringsbod.

Företaget Fefast har på platsen planerat en restaurang och en mack. Efter att Arbetarbladet tidigare skrivit om det försenade bygget har Eriksson träffat styrgruppen för ”Vision 10 000” där företrädare för bolaget finns med.

– De har bildat ett bolag där Fefast är en delägare. Bara det här med att hitta intresserade bensinbolag var svårare än man trodde, säger Eriksson.

Fefast har bygglov för en restaurangdel, där bygget måste inledas före 12 maj.

– Att det är vinter hindrar i och för sig inte ett bygge. Och frågan är vad man menar med att ett bygge inletts, säger Bengt-Olov Eriksson.

Vidare har OKQ8 bygglov för automatpumpar på platsen, som måste tas i anspråk före 17 november. Detta är dock inte samma sak som att bolaget tänker samarbeta med just det bensinbolaget. Kommunen kontrollerar inte ägandeförhållandena när de ger bygglov.

I restaurangen tänker Tierps kommun ha information till turister.

Fefast vill inte kommentera byggplanerna.

Mer läsning

Annons