Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunalrådet svarar på kritiken

Kommunalrådet Bengt-Olov Eriksson (S) besvarar kritiken från anställda på Resurscentrum barn och ungdom i Tierp. De menade att politikerna inte skulle förstå deras arbete.
– Vi har en kunskap på en övergripande nivå, säger han.

Annons

– Detaljfrågorna kan bara de som är inne i verksamheten ha kunskap om, forsätter Eriksson.

Det var i tisdagens Arbetarbladet som flera i personalstyrkan som sysslar med barnaärenden framförde kritiken. De menade att politiker och högre tjänstemän inte velat lyssna på deras beskrivning av jobbet. Bengt-Olov Eriksson säger att politikerna i utskottet barn och ungdom fått utbildning i ämnet.

– De har haft utbildningsdagar. Det har man alltid i början på varje mandatperiod. De måste ha utbildning i speciallagstiftningen.

Eriksson håller inte med om att de styrande skulle slå dövörat till när det gäller barnaärenden.

– Men vi har en jätteorganisation med 1600 anställda och en miljard i omslutning varje år. Det finns olika verksamheter som skola, äldreomsorg, vatten och avlopp, med mera och det går inte som politiker att tränga in i varje detalj.

Personalen tyckte att ansvariga politiker borde komma på studiebesök...

– Det kan de visst göra. Själv träffade jag för några år sedan personalen på gamla individ och familj.

Kommunen har beslutat att gör en arbetsmiljöanalys på enheten för att hjälpa personalen. Det har varit stor turbulens på enheten i samband med att två chefer haft olika åsikter om en placering. En av de cheferna är nu utlöst från kommunen.

Mer läsning

Annons