Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kritiken bet på Resurscentrum för barn

Tierps kommun har bättrat sig efter den kritik som länsstyrelsen riktat mot Resurscentrum för barn. Det var i samband med en familjehemsplacering förra sommaren som bristerna uppdagades.

Annons

– Det var tungt att familjehemsverksamheten var illa skött. Men nu är jag nöjd. Nu måste vi upprätthålla kvaliteten, säger Freddie Eriksson, chef för Resurscentrum för barn.

Det var förra sommaren som länsstyrelsen granskade en familjehemsplacering. På flera punkter fanns brister som länsstyrelsen såg allvarligt på.

Vid myndighetens tillsyn i oktober fick kommunen på nytt kritik för brister i uppföljning och dokumentation av placeringar av barn i familjehem.

– Bristerna har varit rätt stora. Främst att vi inte gjort överväganden var sjätte månad för varje familjehemsplacerad, vilket man måste göra, säger Tierps kommuns produktionschef Jan Rosenfeld.

En handlingsplan upprättades i januari – och vid länsstyrelsens uppföljning tidigare i veckan visade det sig att kommunen har bättrat sig.

Dels har Resurscentrum fått ökade resurser. Men det beror även på förändrat arbetssätt.

– Vi har vänt oss till barn, föräldrar och familjehem med enkäter. Nu har vi järnkoll, säger Freddie Eriksson.

Tidigare arbetade tre anställda med kontakterna mot både föräldrar och familjehem. Nu är det två som jobbar med barnen och föräldrarna och två med familjehemmen.

Mer läsning

Annons