Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinna åtalas – tvingade 13-årig pojke till samlag?

Den 23-åriga kvinnan ska genom knivhot ha tvingat en 13-årige pojke till samlag. Nu åtalas kvinnan för våldtäkt mot barn.

Annons

Våldtäkten ska ha ägt rum i kvinnans lägenhet i september förra året. Enligt stämningsansökan ska kvinnan ha hotat den 13-åriga pojken med en kniv och uttalat att hon skulle döda honom om han inte hade samlag med henne.

– I förhör har hon förnekat att hon skulle ha använt hot, däremot medger hon att de har haft samlag, säger kammaråklagare Johan Strömbäck, vid åklagarmyndigheten i Uppsala.

Att en kvinna åtals för våldtäkt mot barn är ovanligt. Johan Strömbäck har aldrig varit med om ett liknande fall. Han berättar att kvinnan har genomgått en särskild läkarundersökning, vad den visade är sekretessbelagt. Kvinnans advokat, Roger Häggquist, har tidigare påtalat att kvinnan har ett begåvningshandikapp – något som åklagaren Johan Strömbäck inte känner till.

Enligt polisen har kvinnan lägenhet varit ett tillhåll för ungdomar på orten.

Minimistraffet för våldtäkt mot barn är två års fängelse.

Den 23-åriga kvinnan åtalas även för ringa narkotika brott efter att ha tagit ett preparat innehållande morfin vid ett tillfälle i oktober 2007.

Mer läsning

Annons