Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinnlig cyklist påkörd av bil

/
  • HELIKOPTER. Efter att läkare och annan ambulanspersonal gett kvinnan medicinsk hjälp på plats fördes hon med ambulanshelikopter till Akademiska sjukhuset i Uppsala.
  • GRÄNS. Olyckan inträffade på andra sidan Bredforsbron utanför Söderfors, precis vid gränsen till Gävleborgs län.
  • INSATS. Ett tiotal ambulanspersonal och brandmän tog hand om den svårt skadade kvinnan.
  • INSATS. Ett tiotal ambulanspersonal och brandmän tog hand om den svårt skadade kvinnan.

En ung kvinna som cyklade på Bredforsbron utanför Söderfors blev på torsdagen påkörd av en bilist. Kvinnan fördes allvarligt skadad med ambulanshelikopter till Akademiska sjukhuset i Uppsala.

Annons

Olyckan inträffade vid 12.30-tiden.

– Bilföraren uppger att han körde från Söderfors mot Hedesunda. Han ser hur han har en cyklist framför sig. Plötsligt gör cyklisten en vänstersväng in på en mindre väg och han kör på henne. Vi har inte fått fram identiteten på kvinnan än. Mannen är i det här läget inte delgiven någon misstanke om brott, säger polisens talesman Christer Nordström vid 14-tiden.

Enligt uppgift ska kvinnan ha haft hörlurar på sig vid olyckan. Nordström säger att utredningen får visa om hon hade musik på eller inte. Kvinnan togs om hand på plats av sjukvårdspersonal, bland annat läkare. också ett tiotal brandmän från räddningstjänsterna i Söderfors och Hedesunda hjälpte till. Kvinnan försågs med stödkrage innan hon bars till ambulanshelikoptern på bår.

Trafiken över bron var avstängd i båda riktningarna under räddningsinsatsen.

Mer läsning

Annons