Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lägre avgift vidförsenad service

Tierpare som inte får bygglov inom fem veckor får tio procents nedsättning på avgiften.


Familjer som väntat längre än fyra månader på barnomsorg slipper första månadsavgiften.


Nu inför kommunen tjänstegaranti för alla medborgare.

Annons

Förslaget om tjänstegaranti finns med i budgeten för 2009 som styrande socialdemokrater lägger fram på tisdagens kommunstyrelsemöte.

– Vi provade det här redan i årets budget. Då är det ett tjänsteåtagande utan kompensation till den enskilda. Det har gällt till exempel barn- och äldreomsorg och fungerat bra. Det är ett annorlunda sätt att arbete som vi inför skarpt 2009, säger kommunalrådet Bengt-Olov Eriksson, s.

Tjänstegarantin gäller bygglov, hemtjänst, förskoleplats, VA-verksamheten och återkopplingsgaranti från Medborgarservice. Den åldring som inte inom 14 dagar får beviljad hemtjänstinsats får ett avdrag på avgiften med 100 kronor första månaden. Den som kontaktar Medborgarservice och inte får en återkoppling inom 24 timmar tröstas med en Trisslott.

Garantin och kompensationen gäller också fel i vattenleveranser. Den som inte anvisas vatten inom 500 meter högst sex timmar efter att en läcka uppstått får en nedsättning av årsdebiteringen med tio procent, dock högst 500 kronor. Samma sak gäller om jourverksamheten inte ger besked inom en timme eller då störningar i VA-nätet kvarstår efter 36 timmar.

Bengt-Olov Eriksson säger att människor i vissa fall måste bevaka sina garantier men att de i andra fall kan lösas ut automatiskt

– Förhoppningsvis behöver vi inte infria garantierna. Det är positivt att de sätter en press på den egna verksamheten.

Mer läsning

Annons