Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läkare anmäld för sen cancerdiagnos

/
  • ANMÄLAN. Dottern till en cancersjuk man vill att en läkare vid Tierps vårdcental får en disciplinär åtgärd av hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd. Dottern menar i en anmälan att läkaren borde ha upptäckt sjukdomen tidigare.

En läkare vid Tierps vårdcentral har anmälts till hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd. Dottern till en cancersjuk man menar att läkaren inte i tid upptäckte sjukdomen.

Annons

Dottern poängterar i anmälan att det tog vården fyra månader att konstatera att mannen hade cancersvulster i levern, på lungorna, i ryggen och huvudet. Detta trots att mannen flera gånger besökt vårdcentralen eller haft konakt med läkare. Framförallt vill dottern att en av läkarna får en disciplinpåföljd. Dottern skriver att läkaren skickade hem mannen med en remiss till gastroskogin utan att fler prover togs. Och trots att mannen för andra gången sökte för kraftiga magsmärtor. Vid detta tillfälle ska mannen ha varit kraftigt avmagrad och haft aptitlöshet. Dottern undrar om läkaren överhuvudtaget läste pappans journal. Hon är också kritisk till en annan läkare som inte kallade in pappan till undersökning trots att mannen ringde dit och berättade att symtomen kvarstod. Dottern menar att man i behandlingen på Akademiska sjukhuset kunde han använt strålning och cytostatika om pappan kommit in i tid.

Mer läsning

Annons