Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Larz Kristerz bjöd upp på Möbeln

/
  • Stefan Nykvist, som spelar orgel och sjunger i Larz Kristerz, är med och uppfyller 72-åriga Miriam Ohlsons högsta önskan. En konsert med vinnarna av Dansbandskampen.
  • Christer Eriksson, Uppsala, hoppas att Dansbandskampen ska få upp dansintresset igen. Ulrika Andersson, Vendel, instämmer i detta.
  • Joakim Sidfäldt och Sanna Sköldenklev, Uppsala, är på Möbeln för att bugga.
  • Redan från första stund är det total dansglädje på dansgolvet då Larz Kristerz från Älvdalen spelar upp.
  • Stefan Nykvist, som spelar orgel och sjunger i Larz Kristerz, är med och uppfyller 72-åriga Miriam Ohlsons högsta önskan. En konsert med vinnarna av Dansbandskampen.
  • Tobias Hillbom och Tina Gellerstedt, Tobo, i danstagen. Tobias är en stor beundrare av Larz Kristerz och deras
  • Efter en 50 mil lång resa fick Hans-Ola Olsson, Tanumshede, äntligen uppleva Larz Kristerz och Scotts live. Sofie Winding, Månkarbo, behövde bara ta sig nästgårds för samma upplevelse.
  • Turnéledaren Bissen Bergdahl säger att varje spelning är fantastisk för de båda banden som på kort tid gått från anonymitet till rikskändisar. Själv var han i 40-år gitarrist i superkända dansbandet Thorleifs.

Fullt ös på dansgolvet. Och långa köer för att få komma in. Under lördagskvällen spelade Larz Kristerz och Scotts från "Dansbandskampen" i Tierp.

Annons

En timme innan insläpp köade 100 personer utanför Möbeln. Så fanns det bara 150 biljetter som inte var sålda i förköp.

– Det här med Dansbandskampen kan göra att folk börjar gå ut och dansa igen, säger Christer Eriksson, Uppsala, som är framme vid insläppet.

Joakim Sidfäldt och Sanna Sköldenklev, ett Uppsalapar med fritidshus i Karlholmsbruk, är där för att bugga. "Styrdans" är inget för dem.

– Vi har varit här ett par gånger, dansgolvet är stort och bra.

Halv tio drar musiken igång. Först ut är Larz Kristerz och jublet vet inga gränser. Det börjar rivigt med rocklåten "Hold on tight". Genast är det ett antal buggande par på dansgolvet och dansglädjen är total från första stund. Hans-Ola Olsson, Tanumshede, och Sofie Winding, Månkarbo, har precis lärt känna varandra.

– Han har åkt 53 mil för det här, strålar Sofie.

– Jag har aldrig hört Larz Kristerz live det ska bli jättekul. Och förresten inte heller Scotts, jag missade dem när de var vid oss, säger Hans-Ola Olsson.

Stefan Nykvist kör hårt på sin orgel och lutar sig över en beundrande skara vid scenen. En av dessa är 72-åriga Miriam Ohlson, från Gustafs i Dalarna, som fått biljetten av dottern Annelie Karlsson, Gävle.

– Det var en bra present då mamma följde Dansbandskampen, förklarar Annelie.

Tobias Hillbom, Tobo, säger mellan två låtar att Larz Kristerz helt enkelt är "bäst".

– De kör lite raggarstuk och det gillar jag.

Fast det är inget sämre tryck på publiken då Scotts efter en timme övertar scenen. Med sitt popiga sound river de av Mauro Scoccos "Sarah".

På ett räcke sitter en man med kryckor. Det är turnéledaren Bissen Bergdahl.

– För mig är det här ett sätt att hålla kontakten med dansbandslivet. Jag var gitarrist i Thorleifs i 40 år och slutade i somras.

Såväl polisen som vakterna intygar att stämningen är väldigt god bland de 1000 gästerna, vilket är lika med fullsatt.

– Men det kan bli bråk om de byter kärringar med varandra, skojar en vakt.

Mer läsning

Annons