Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läskig mopedist motiv när elever ritade farlig trafikmiljö

De tre tjejerna är på väg från skolan till idrottshallen
i Örbyhus.


Då kommer en mopedist som kör som en galning och skrämmer dem.


En teckning med det motivera
har ”Skolbarnens Trafikkalender” valt ut bland bidrag från hela landet.

Annons

– Vi gick på en smal asfaltsväg. Så kom det en moped efter oss där killen började gasa på och körde emot oss. Jag vet inte om han skojade men det var ändå obehagligt, säger Lisa Ekstav i sexan som ritade teckningen ihop med Josefin Holmgren och Sofia Enander.

Teckningarna gjordes i höstas av elever från förskoleklass till årskurs sex. 100 000 teckningar från hela landet skickades in varav företaget tog ut 600. Tre av dessa är från Tierps kommun.

– Men de är inte vinnare på något sätt utan vi lottar alltid ut priserna, säger Monica Löfgren, informatör på Skolbarnens Trafikkalender.

Alla skolbarn i Sverige som ritade teckningar fick varsin reflex. Nytt för i år var att barnen i förskoleklassen erhöll reflexvästar.

Josefin Holmgren säger att det var lite svårt att samsas om vad de skulle rita men att de tog något som de varit med om gemensamt.

– Jag älskar att teckna. Under julen har jag ritat av tomtar hemma och i bildämnet ritar vi just nu cyklar.

Skolbarnens Trafikkalender jobbar för att höja statusen på trafikundervisningen i skolan. Syftet med teckningarna var att få vuxna att ta det lugnare i trafiken. Huvudparten av teckningarna har skickats till sponsorer där de ofta lett till små utställningar.

Mer läsning

Annons