Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Leif kämpar för att få ha kvar sin firma

/
  • FEL PLACERING. Leif Pettersson vill ha anstånd ytterligare ett år för sin vitvarufirma i Vallskoga industriområde.Foto: Conny Svensson

Leif Pettersson gör ett nytt försök att få ha kvar sin el- och vitvarufirma på Vallskoga industriområde i Tierp. Nu söker han anstånd till sommaren 2010 med en flytt.

Annons

Enligt en dom i länsrätten ska annars Pettersson flytta firman från industriområdet då det inte är tillåtet med detaljhandel där. Kommunen gav honom anstånd förra året med flytten då han precis tecknat kontrakt med flera firmor. Nu söker Leif Pettersson genom sin advokat anstånd ytterligare ett år. Advokaten anger som skäl att kommunen håller på med en fördjupad översiktsplan för området där firman ligger.

– Ju längre man skjuter fram en flytt desto större chans är det att man hittar en lösning. Jag måste vara hoppfull annars är det lika bra att lägga ned, säger Leif Pettersson.

Han är nu inne på sitt femte år i kampen för att få hålla till på industriområdet. Intyg från intilliggande industrier om att de inte har något emot detta har inte hjälpt. Kommunen har pekat på att stadgarna säger att det inte får vara detaljhandel på området. Länsrätten gav kommunen rätt i den bedömningen och kammarrätten tog aldrig upp frågan till prövning.

Göran Carlsson (S), ordförande i utskottet Samhällsbyggande, säger att frågan troligtvis kommer att skjutas från utskottet till kommunstyrelsen.

– För mig är det en principiell fråga som måste diskuteras ordentligt.

Mer läsning

Annons