Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Linda öppnar kafé i Kyrkbyn

/

Linda Åkesson har drömt om att öppna ett eget kafé ända sen hon var liten. I den gamla butikslokalen, där hon handlade mat i som barn, öppnar hon på lördag 9 april "Lindas Café".

Annons

Två marsipanfigurer står på disken i form av en hund och en elefant som hälsar välkommen. Dem har Linda Åkesson gjort. Hon har också målat och klätt möblerna i kaféet. Med loppisfynd och de målade möblerna har hon skapat en avslappnad miljö i fiket.

– Jag är född och uppvuxen här ute på landsbygden, och det ligger mig varmt om hjärtat. Jag vill få liv i landsbygden igen och att öppna kafé har varit en dröm sedan jag var liten, säger Linda Åkesson.

Hon är utbildad bagare och konditor i grunden och har tidigare jobbat i kafé och restaurangbranschen. Linda kommer att jobba själv och ha öppet tisdag till lördag.

– Det är många som är intresserande och tycker det är kul att jag öppnar. När jag funderade vad kaféet skulle heta så visade det sig att folket i byn redan hade börjat kallat det för "Lindas Café", så så fick det bli, säger Linda.

Hon kommer också att göra smörgåstårtor och tårtor på beställning. Några beställningar har redan kommit in.

– Min favorit tårta är prinsesstårta. Jag gör gärna unika tårtor med till exempel bilar och marsipanfigurer på också. Man kan få det mesta på tårtan, säger Linda.

Linda har fler idéer som till exempel tårtkurser eller barnkalas, med att prova på att baka cupcakes. Idéerna får ta form allt eftersom berättar hon.

– Jag vill att de som kommer in på" Lindas Café" ska trivas och känna sig hemma här, säger hon.

Linda hade tänkt och funderat på idén om att öppna kafé i närmare två år.

– Ska jag våga funderade jag. Jo jag gör det, jag chansar då har jag iallafall försökt, säger Linda.

Så Kyrkbyn, strax utanför Tierp, får nu ett kafé.

Läs också: Ny handelsträdgård öppnar i Valbo.

Läs också: Karlholms strand kan bli nytt bostadsområde.

Läs också: Hon förvandlar stenar till smycken.

Mer läsning

Annons