Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mamma anmäler dotterns skola

En mamma i en ort i Tierps kommun har anmält skolan till Skolinspektionen. Mamman anser att dottern inte fått det stöd som hon har rätt till för att klara kunskapsmålen.

Annons

Det uteblivna stödet har enligt mamman lett till att flickan haft 90-procentig frånvaro från lektioner, vilket gjort att hon inte klarat kunskapsmålen i något ämne. Mamman poängterar att dottern jobbar bäst i liten grupp och att det också varit så vid vissa tidpunkter.

Gruppen har dock fyllts på med fler elever vilket gjort att flickan tappat fokus från lärandet. Enligt anmälan har det hållits elevvårdskonferenser och gjorts åtgärdsprogram utan att skolsituationen förbättrats.

Skolinspektionen ställer frågor till kommunen med anledning av anmälan. De vill veta när skolan fick kännedom om elevens stödbehov. Vidare undrar de om någon utredning gjorts om särskilt stöd och vilka åtgärder som vidtagits. Skolinspektionen vill ha uppgift på flickans frånvaro och vad skolan gjort åt detta. Svaren vill myndigheten ha inom någon vecka.

Mer läsning

Annons