Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Maskerad man försökte stjäla bil i Söderfors

En maskerad man försökte stjäla en bil i Söderfors. När han misslyckades smet han i väg i en Mercedes – som bara en stund senare blev ihopkopplad med en fullbordad bilstöld i Untra.

Annons

Arkivbild.

– Ja, det är det enda uppseendeväckande som har hänt under fredagsförmiddagen, säger Tommy Karlsson, vakthavande befäl vid polisen i Uppland.

En man i Söderfors fick under lördagsförmiddagen besök av sin föredetta. Under besöket hörde han ljud från sitt garage, och tänkte att någon försökte att stjäla hans bil. Han skyndade till bilen och såg en maskerad man sitta i den.

Mannen lyckades avbryta bilstölden, men den maskerade mannen tog då fram ett knivliknande föremål. Bilägaren backade, och den maskerade mannen ska efter det ha försvinnit från platsen i en Mercedes.

– Denna Mercedes är anmäld som stulen av ett Gävle-företag, säger Tommy Karlsson.

Under tiden som mannen har pratat med sin föredetta har det även stulits föremål ur hans hem.

En stund senare dyker samma Mercedes upp i ännu ett bilstöldssammanhang, denna gång i Untra, som ligger mitt emellan Söderfors och Mehedeby.

En man i Untra har rapporterat att någon har gått in i hans lägenhet och tagit hans bilnycklar medan han har legat och sovit. Mannen ska senare ha gått upp och sett någon köra i väg med hans bil, och samtidigt sett Mercedes-bilen.

– Det är samma registreringsnummer på bilen, säger Tommy Karlsson.

Polisen söker nu efter två män i 30-35-årsåldern.

– Vi har ett uppslag om vilka det kan handla om.

Den föredetta till mannen säger sig inte ha något med brotten att göra.

– Nej, hon säger inte vara inblandad och menar på att det handlar om olyckliga omständigheter, säger Tommy Karlsson.

Mer läsning

Annons