Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mästerdirigent till Lövstabruk

The Fairfield County Chorale besöker fyra platser på sin Skandinavienturné – Stockholm, Malmö, Köpenhamn och Lövstabruk.
– Det är ett tillfälle som jag inte tror kommer så ofta, säger Roger Berg, körens kontaktperson i Sverige.

Annons

I kväll uppträder The Fairfield County Chorale i Lövstabruk. Kören kommer från delstaten Connecticut i Usa och består av ett 50-tal sångare, både fritidsmusiker och professionella.

Det är körens första turné i Skandinavien och i går höll de en inledande konsert i Stockholm. Efter kvällens framträdande i Norduppland fortsätter de till Malmö och avslutar sedan den tio dagar långa turnén i Köpenhamn.

Roger Berg är körens kontaktperson i Sverige. Han har fått dem att välja Lövstabruk för sin enda landsortskonsert.

– Jag känner till Lövstabruk sedan tidigare och vet att det finns en bra verksamhet och en kunnig organisation, säger han.

Kören bjuder på ett program av Bach, Mozart och Vivaldi med flera.

– I Lövstabruk finns en chans att höra en kör som brukar uppträda på helt andra scener. Det är en mycket bra kör och de har ett lättlyssnat och trevligt sommarprogram, säger Roger Berg.

Dirigent är Johannes Somary, som tidigare dirigerat bland andra Londons kungliga filharmoniker och Wiens filharmoniker. Den svenska stråkensemblen Crawford Shaw Festival Ensemble medverkar också vid kvällens konsert.

Mer läsning

Annons