Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Medborgarservice drar till Bryssel

/

Medborgarservice vid Tierps kommun åker till Bryssel på studieresa.
Där besöker de flera av EU:s institutioner.
Resan för 25 personer kostar 162500 kronor.

Annons

– Det är förmodligen billigare än om vi skulle jobba med de här frågorna på hemmaplan och ta hit föreläsare, säger Per Jonsson, chef för Medborgarservice.

Resan sker 6-8 maj. 22 medarbetare och tre chefer deltar. Kostnaden pers person är 6500 kronor. På plats i Bryssel ska man bland annat besöka Stockholmsregionens Europakontor, SKL:s Brysselkontor och EU-kommissionens generaldirektorat för miljö. Tanken är att besöken ska ge inblick i arbetet på internationell nivå och hur beslut kan påverka Tierps kommun. Dessutom ska gruppen besöka den belgiska kommunen Overjse för att ge en inblick i hur man jobbar med lokala frågor. Per Jonsson säger att resan ska ge medarbetarna kunskap hur regionala frågor hanteras i Bryssel och att man på plats lättare kan förstå processerna. Han poängterar att man vill ge kommuninvånarna i Tierp bästa möjliga service och att kunniga medarbetare på kommunen är en förutsättning för detta.

– Vi ligger långt fram vad gäller service jämfört med andra kommuner i Sverige och vill fortsätta med det genom att förnya oss.

Mer läsning

Annons