Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

...men finanskrisen bromsar

Finanskrisen sätter sin prägel på Tierp kommuns ekonomi nästa år.


– Vi gör inga större satsningar, sa kommunalrådet Bengt-Olov Eriksson, s, när budgeten för 2009 lades fram på kommunstyrelsens sammanträde i går.

Annons

Enligt kommunalrådet är det minskade skatteintäkter som gör att budgeten saknar större satsningar. Samtliga kommunens verksamheter har fått ett rationaliseringskrav på 0,2 procent, vilket kan innebära både personalminskningar och effektiviseringar.

– Men det ska inte kommuninvånarna märka. Det handlar mer om att verksamheterna ska jobba på ett ansvarsfullt sätt, sa Bengt-Olov Eriksson.

Finanskrisen har bidragit till lågkonjunkturen vilket gjort att skatteintäkterna sjunkit. Skattesatsen i budgeten är dock oförändrad med 21,08 kronor.

Det enda oppositionsparti som presenterade ett eget förslag på kommunstyrelsens sammanträde var moderaterna. I skuggan av finanskrisen förordade inte heller de någon skattesänkning.

Moderaterna tycker att kommunen bör vara ännu mer sparsam. Bland annat genom att skjuta på den största investeringen nästa år – första skedet i bygget av nya Aspenbadet.

– Jag tycker inte att man har sparat på krutet med tanke på de konstnadsutvecklingar som kan bli i framtiden, sa Daniel Blomstedt. Jacob Hilding

Mer läsning

Annons