Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miljoner i EU-stöd till Tierpsföretag

Erasteel Kloster har drabbats hårt i lågkonjunkturen. Nu får Söderforsföretaget lite extra hjälp i form av 1,7 miljoner i EU-stöd.
– Det är väldigt positivt, säger personalchefen Mats Hjerpe.

Annons

Sex företag i Tierps och Östhammars kommuner delar på 6,8 miljoner kronor i EU-stöd. Beslutet fattades av Strukturfondskapet i Östra Mellansverige efter att projektet ”Tierp-Östhammar, företag i utveckling” sökt medel. Pengarna ska användas i utbildningssyfte.

– Vi har ett möte med kommunen 14 maj då vi ska dra upp riktlinjer för hur pengarna ska användas. Det är klart att det är välkommet tillskott då det handlar om runt 10 000 kronor per anställd i Söderfors. Det kan vi ordna mycket bra utbildningar för, säger Mats Hjerpe.

Utöver Erasteel får också Scana Steel i Söderfors och Aknes Mekaniska i Örbyhus 1,2 miljoner respektive 450 000 kronor. Syftet med pengarna är att minska risken för fortsatta varsel och uppsägningar.

– Kan vi utbilda vår personal är vi mer konkurrenskraftiga när det vänder. Men det finns inga pengar i världen som kan hjälpa om inte efterfrågan på våra produkter finns, säger Mats Hjerpe.

Projektet ”Tierp-Östhammar, företag i utveckling” är ett samverkansprojekt mellan de båda kommunerna och deltagande företag inom tillverkningsindustrin.

Mer läsning

Annons