Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstänkt kvinna tidigare dömd för knivhugg

Den 39-åriga kvinna från Tierps kommun som står åtalad för försök till mord på sin pojkvän är tidigare dömd för att ha knivhuggit honom. Det uppger kammaråklagare Anne Sjöblom som väckt det nya åtalet mot kvinnan.

Annons

Anne Sjöblom säger att uppgifter om den tidigare händelsen kommer att framgå under den rättgång som inom kort hålls mot kvinnan. Hon står åtalad för att 7 mars ha knivhuggift mannen i ryggen. Den tidigare domen ingår självklart inte i bevisningen. Men Sjöblom säger att det spelar roll om kvinnan fälls.

– Det påverkar påföljden.

Som Arbetarbladet berättade i fredagstidningen sökte pojkvännen vård för sina skador på sjukhus. Sjukhuspersonal slog då larm till polisen om att han knivhuggits. Själv påstod mannen att han ramlat i ett cykelställ.

Vad säger han nu?

– Det är lite oklart men han säger i alla fall inte att kvinnan gjort det här mot honom. Min uppfattning är att han skyddar henne säger Anne Sjöblom.

Vad säger kvinnan i förhör?

– Att hon inte minns något av händelsen.

Sjöblom tycker att bevisläget är gott. Hon hänvisar till en man som i en videoupptagning säger att kvinnan uppgivit till honom att hon knivhuggit pojkvännen. Ett kvinnligt vittne säger också att den skadade pojkvännen sagt till henne att han skadats av en kniv. Ett tredje vittne hörde paret bråka vid en restaurang tidigare på kvällen. Sjöblom har beslagtagit en kniv som hon menar har använts vid dådet.

– Kvinna säger att hon använt den till att laga mat, säger Sjöblom.

Mer läsning

Annons