Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mörkt för nya lampor på viktig väg

/

Sedan hösten 2012 är belysningen borttagen på Allévägen som går från riksväg 76 till Hornbergsgården i Skärplinge. Nu kräver närboende att kommunen sätter upp nya lampor.

Annons

Trafikverket tog bort belysningen 2012, Trots protester från ett 30-tal närboende samt föreningar har kommunen inte satt upp nya lampor.

Varför behövs belysning längs den där vägen?

– Det är sammankomster på hembygdsgården på kvällar. Det är en grusväg med mycket gropar så det är farligt. Många åker också buss från hållplatsen på 76:an, svarar Lars Nyström, en av de protesterande.

Enligt Jonas Nyberg (S) ordförande i utskottet Samhällsbyggnad, visade dock en mätning 2013 att sex personer om dagen nyttjade hållplatsen. Åsa Sikberg (M) frågade Nyberg när nya lampor kommer upp. Han svarade att kommunen har regler om att det ska vara en sammanhållande bebyggelse på minst 20 hushåll för att man ska sätta upp belysning. Dessutom påpekade han att det finns andra vägar till hembygdsgården.

– Man kan inte begära att hembygdsföreningen ska använda den andra ingången, då blir det ett ramaskri bland närboende, säger Nyström.

Blir det lampor där igen?

– Inte som läget är nu, sedan får tekniska chefen titta på behoven, svarar Jonas Nyberg.

Mer läsning

Annons