Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mormor: Barnen borde få bada gratis på nya Aspenbadet

/
  • nytt och fint. Nya Aspenbadet invigs officiellt på fredag. Men redan har nya badet skapat irritation bland kommunmedborgarna.

Fritis- och förskolebarnen har själva fått betala inträde på nya Aspenbadet när fritis och förskolorna har badat på ”skoltid”.

Annons

– Men så var inte avsikten, den kostnaden ska verksamheten stå för, säger kommunalrådet Bengt-Olov Eriksson (S).

Innan Aspenbadet byggdes om nyttjade såväl förskolor som fritis simhallen regelbundet. Barnen har då kunnat bada kostnadsfritt under skoltid tillsammans med fritis eller förskolan.

Men sedan Aspenbadet fräschades upp har barnen själva fått bekosta badstunden.Detta har upprört en mormor som i en skrivelse uppmanar kommunen att låta fritis- och förskolebarnen gå på badet en gång per vecka utan att behöva ta pengar för badstunden ur egen ficka.

”För många av oss är det inget problem medan det naturligtvis blir det för andra” skriver mormodern.

Rättas till

Kommunalrådet Bengt-Olov Eriksson lämnar lugnande besked i frågan.

– Det har aldrig varit avsikten att barnen själva ska betala. Jag kände inte till det och förstår inte hur det har kunnat bli så här, säger han och fortsätter,

– Vi ska förstås rätta till det. De enskilda fritisbarnen ska inte betala, utan kostnaden ska debiteras fritisverksamheten som tidigare, säger han.

Mer läsning

Annons