Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mycket på gång inför höstlovet i Tierp

/
  • TILL RIDHUSET. Marina Eriksson, 12 år (till höger) ska absolut till ridhuset under höstlovet för att rida och sköta hästar. Kompisen Hanna Marklund kanske hänger med och tittar på.
  • NYFIKEN. Pepsi verkar fundera på vad fotografen håller på med. I bakgrunden skrider Kompis fram. På höstlovet får hästarna besök av ridsugna barn och ungdomar.

Teaterskola och ridning.


Orientering och frisbeegolf därefter.


Höstlovet i Tierp bjuder på ett varierat program.

Annons

På lovet, som inleds på måndag, finns mycket att välja på. Eller vad sägs om öppna fritidsgårdar och simhallar, skridskoåkning, disko, skytte, volleyboll och mycket mer.

Tierps ryttarklubb har aktiviteter dagligen. Det är häst- och stallskötsel, hoppkurs och märkestagning. Dessutom får ungdomar goda råd om träning och hoppning av kända tränare. Mycket av ridningen sker inomhus men på fredag blir det uteritt. Då är det även barnaktiviteter för 4–10 åringar med tipsrunda och lekar.

– Visst är det många tjejer här men det finns killar också, svarar ledaren Ulrika Söderström.

På onsdag kan ungdomarna delta i en teaterskola i Aspenskolans aula. Skolan hålls i två grupper: 10–12 år och 13–15 år.

– De får prova på hur det är att spela teater, säger dramapedagog Minne Hägglund som håller i kursen.

– De kan få göra olika figurer som en gubbe, präst och en gammal tant som möts på torget. En annan övning är att de i grupp får en startreplik och en slutreplik och med hjälp av dessa ska göra ett stycke. De får jobba mycket med kroppen.

Under fredagen ordnar IK Vavd orientering och frisbeegolf vid klubblokalen i Vavd, Hållnäs. Arrangören Olov Hasselberg säger att det först blir en orienteringsrunda på cykel och sedan till fots. Banan är lätt och de barn som har svårt att läsa kartan kan göra sällskap med någon vuxen.

– Det här är för att barnen ska tycka det är kul med orientering, säger Olov Hasselberg som lovar deltagarna hamburgare.

Dagen avslutas med frisbeegolf. Det går bra att bara delta i den aktiviteten.

Höstlovsprogrammet finns på www.tierp.se.

Mer läsning

Annons