Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu är det roligt i församlingshemmet igen

/
 • ÖPPEN FÖRSKOLA. Två gånger i veckan har kyrkan öppen förskola i församlingshemmet i Söderfors. Melvin Boussard, 3 år, for runt som en virvelvind medan lillebror Melvin stod nyfiket i mamma Alexandra Boussards knä.
 • NYTT LIV. Ett år efter konflikten är det nytt liv i församlingshemmet i Söderfors som åter har barnverksamhet i huset.
 • ARBETSGLÄDJE. Helena Nilsson, Niclas Axelsson och Daniel Brodin, i Söderfors församling vittnar om högre arbetsglädje, ett år efter konflikten.
 • KAN SJÄLV. Arvid Mattsson, 9 månader, håller tungan rätt i mun när han tränar att gå med hjälp av vagnen. Mamma Maria ger ett litet stöd med handen.
 • HEJ KOMPIS. Arvid Mattsson, 9 månader reser sig upp mot kompisen Douglas Boussard som sitter i lära gå-stolen.
 • KOLLA. Titta vad jag kan! 1-årige Alvin Arkegrim visar stolt att han kan stå på plastgungan – med lite hjälp av mamma Ann.
 • PYSSLAR. Melvin Boussard, 3 år, pysslar med mamma Alexandra på öppna förskolan i Söderfors.
 • BUSIG BLICK. Douglas Boussard, 5 månader, tittar busigt bort mot kompisarna vid bordet. Att följa med mamma Alexandra till öppna förskolan i Söderfors är roligt.Foto: Katarina Lönnberg
 • ROLIGT. ”Jag går hit så ofta jag kan”, berättar Anna Jensen. Dotter Ida, 1,5 år, går stolt upp i trappan.
 • MYS.
 • TRÄFFPUNKT.
 • ÖPPEN FÖRSKOLA. Två gånger i veckan har kyrkan öppen förskola i församlingshemmet i Söderfors. Melvin Boussard, 3 år, for runt som en virvelvind medan lillebror Melvin stod nyfiket i mamma Alexandra Boussards knä.

Det är glada tongångar i Söderfors församlingshem.
Den infekterade konflikten är som bortblåst.
Personalen skrattar friskt i köket och på övervåningen busar små barn.

Annons

När Arbetarbladet tittar in halv nio på torsdagen stökar barnledare, Frida Nyberg, i köket. Hon förbereder inför öppna förskolan med kaffekok och smörgåsar.

– Jag trivs jättebra, säger Frida som inväntar sina arbetskamrater.

Klockan nio varje dag samlas gänget för en fika innan arbetsdagen tar vid. Stämningen är på topp, det skrattas och skojas. De är glada att konflikten är över och ser positivt på den väntade sammanslagningen med Tierps församling. De vittnar om en högre arbetsglädje och en framtidstro för församlingen.

– Att barngrupperna är så stora, talar sitt klara språk, säger vaktmästare Daniel Brodin om hur konflikten blommat ut i något positivt.

Vid halv tio rasslar det till i hallen när första mamman kommer med sina barn.

– Det här är min räddning. Jag är varje gång, säger Maria Mattson, med sonen Arvid i famnen.

Lille Alvin Arkegrim gör ett fot- och handavtryck i gips, 3-årige Melvin Boussard lägger en tavla medan lillebror Douglas sover.

Att kyrkans öppna förskola kört igång igen är föräldrarna mycket glada över.

– Tur att den finns. Det finns inget annat ställe att träffa barn och mammor på. Sen är det bra för de som är inflyttade, en möjlighet för dem att lära känna nya personer, säger Alexandra Boussard.

Mer läsning

Annons