Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu byggs det nya lägenheter i Tierp

/
  • Med en liten grävare till hjälp, så tog Bengt-Olov Eriksson ,S, kommunalråd de första spadtagen.
  • Ängen på Badhusgatan

Nu sätts första spadtaget i marken i det höga gräset på Badhusgatan i Tierp. Tierpsbyggen bygger 56 nya lägenheter på ängen.

Annons

På onsdagen med en liten grävare till hjälp, så tog Bengt-Olov Eriksson ,S, kommunalråd de första spadtagen. Nu ska det byggas nya lägenheter. Det blir 3 huskroppar, två stycken 4 våningshus och ett 3 våningshus med sammanlagt 56 lägenheter, som byggs upp på ängen vid Badhusgatan. Det kommer att vara ettor, tvåor och treor i husen. De tidigare husen, med 40 lägenheter, som byggdes under 2014 och 2015 är alla uthyrda. Där finns det finns två visningslägenheter som visades och det var många nyfikna som var där och tittade.

– Jag tror att många som har villa kommer att söka nu till etapp två, Det låter så på folk, de har värderat sina villor och så, säger Veronica Lindström på Tierpsbyggen.

För att få hyra en lägenhet måste man stå i bostadskön, och den som har flest poäng får välja lägenhet först. Lägenheterna kommer att släppas under våren.

– Det är kanon med 56 nya lägenheter. Vi har en väldig stor efterfrågan på lägenheter just nu. Det är 9000 i bostadskö. Sen nov 2014 och nu i nov 2015, så har vi ökat befolkningen med 292 personer, och det har inget med flyktingstömmen att göra vill jag tillägga, säger Bengt-Olov Eriksson ,S, kommunalråd.

De tänker sig en byggtakt på 40-50 lägenheter per år i Tierpsbyggen, inte bara i Tierp utan i Tierpskommun.

Byggstart med pålning och mark och grundläggning startar efter nyår. I oktober 2016 ska det vara klart för inflyttning.Prislappen på etapp 2 är cirka 75 miljoner kronor.

Mer läsning