Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu ska Skärplinge torg rustas

/
  • NJUTER AV GLASS. Katharina Larsson från Hållnäs njuter av en mjukglass på torget. Hon är en av dem som tycker att det är rörigt på parkeringen.
  • MER TRIVSAMT. Margareta Mattson tycker inte att det är särskilt trivsamt och att det skulle behövas mer plantering på torget.
  • MER SÄKERT. Leif Hillbom tycker att det är bra att övergångstället vid torget är klart. ”I två månader var vi utan övergångsställe”, säger han.
  • PÅ PROMENAD. Hanna Adomeit, 17 år är en av dem som tycker att torget i Skärplinge är bra som det är.

Det finns många som har åsikter om hur de vill att torget i Skärplinge ska se ut, och kanske blir deras önskemål snart uppfyllda.

Åsa Sikberg (M) har motionerat om en upprustning av torget i fullmäktige.

Annons

På torget i Skärplinge är det full rullians. Bilar kommer och åker. Dörren till kiosk- och spelbutiken öppnas gång på gång och folk kommer och går.

– Det är väldigt rörigt när man kommer och ska köra med bil här, säger Margareta Mattson som bor i Skärplinge.

Det finns många tankar och idéer om hur torget skulle kunna förändras till det bättre. Om Sikberg får igenom sin motion kommer kommuninvånarna att få tycka till om hur torget ska se ut.

Parkeringen är värst

Och det är just parkeringen på torget som många vill se en förbättring av.

– Det är gropigt i marken, säger Katharina Larsson.

Många personer klagar också på att det inte finns några tydliga uppritade parkeringsplatser, och att bilister ibland ställer sig som de själva tycker.

– Det är djungelns lag som råder här, berättar Leif Hillbom som har bott på orten under lång tid.

Finare men grönområden

Och om parkeringen ska förminskas eller fortsätta vara i den nuvarande storleken finns det delade meningar om. Däremot är många eniga om att torget ser lite tomt ut, och att det skulle bli mer trivsamt med blommor och lite grönt. En av dem är Kerstin Gåvermark.

– Jag tycker att det är dödstrist här. Jag åker hit när jag ska handla men jag åker inte gärna hit utan någon anledning, säger hon.

Men det finns också dem som är helt nöjda med torget som det är idag.

– Jag har bott i Skärplinge i tio år och har aldrig tänkt på att torget behövs rustas upp, säger Peter Liljedahl.

Mer läsning

Annons