Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny ismaskin nödvändig

/
  • Det är kommunens anläggning, och därför är det också kommunens ansvar att se till att det fungerar

21 500 kronor i veckan för det tillfälliga aggregatet. Mellan 1 och 2 miljoner kronor för ett helt nytt. Det är priset som Tierps kommun får betala för att få is i Vegahallen.

Annons

– Det är kommunens anläggning, och därför är det också kommunens ansvar att se till att det fungerar, säger kommunalrådet Bengt-Olov Eriksson (S).

Som Arbetarbladet berättade på onsdagen har Tierps kommun valt att hyra in ett tillfälligt mobilt isaggregat medan det befintliga lagas.

Något man tidigare var tveksam till på grund av de höga kostnaderna.

På så vis kan både A-laget och ungdomar fortsätta spela hockey i Vegahallen under hösten.

Mobilt i tio veckor

Det mobila aggregatet behövs i tio veckor. Det är leveranstiden för de nödvändiga delarna som krävs för lagningen. Men kommunen planerar dessutom att köpa fler nya delar till maskinen. Skälet är att undvika att det går sönder igen samt för att få ned driftskostnaderna.

I praktiken innebär det att hela aggregatet blir nytt.

– Vi vet ju att ett aggregat har begränsad livslängd. Om uppgiften att det är 40 år stämmer så har det varit med väldigt länge.

Kommunen inväntar en exakt summa innan de avgör om det är värt pengarna att byta ut hela isaggregatet. När det rör sig om så stora summor krävs det politiska beslut.

Pengar över

– Av erfarenhet vet jag att det kan bli pengar över i investeringsbudgeten. Det är möjligt att det kan finnas medel där att använda.

Vad tror du övriga idrottsföreningar säger när ishockeyn får så mycket pengar?

– Vi ser det inte som att en särskild idrott får pengarna. Det här är kommunens anläggning. Ingen anläggning håller för evigt utan måste efter en viss tid åtgärdas.

Mer läsning

Annons