Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny torgfest ska locka folk till Tierps centrum

Tierp ska få ett helt nytt evenemang. Den nya torgfesten, lördagen den 27 augusti, ska genom kända artister och lådbilar få folk att strömma till Tierps centrum, och tanken är att det ska bli ett återkommande inslag. Men lever inte evenemanget upp till vissa regler kan det bli första och enda gången.

Annons

Dolly Style medverkande i Melodifestivalen 2016.

Tierps kommun anordnar i år, tillsammans med lokala företag, torgfest lördagen den 27 augusti. Ett nytt evenemang som ska få Tierpsborna att umgås och tillbringa mer tid i centrum.

– Det här är ju ett helt nytt koncept som sker i år. Det blir tivoli, knallar: folk som säljer olika saker och servering här på Salutorget, säger Sofia Nohrstedt, verksamhetschef på kultur och fritid, Tierps kommun.

LÄS ÄVEN: Hundratals folkvagnar samlas i Tierp

Syftet med torgfesten är att genom ett evenemang, med artister och aktiviteter, välkomna folk till att umgås tillsammans nere i Tierps centrum, menar Sofia Nohrstedt.

– Det är också kostnadsfritt, kommunen bjuder på detta. Vi samarbetar ju även med Tierps arena och kör bussar mellan arenan och köpingen, så att människor även kan söka sig ned till centrum från aktiviteteterna där uppe, säger hon.

Centralgatan i Tierps centrum. Här ska lådbilsracet utgå ifrån under torgfesten.

Eftersom att bilar och motorer tillhör Tierps identitet kommer även den nya torgfesten arrangeras i bilens tecken, uppger verksamhetschefen.

– Temat är kring bilar och vi ska ha lite finbilsparad på kvällen med riktiga bilar. För vi ska också anordna ett lådbilsrace genom Tierps gator, med start intill Ica vid Centralgatan och ned genom järnvägsundergången.

LÄS OCKSÅ: Arrangören dagen efter allsångspremiären i Tierp: "I dag njuter man"

Förutom att Tierpsborna kommer kunna lyssna på artister som Dolly Style och Elisa Lindström med sitt kompband, så kommer de också underhållas av ett lådsbilrace där barn tävlar mot varandra i helt egenkomponerade och individuellt utsmyckade lådbilar.

– Vi har köpt in material och grejer för att alla ska kunna bygga en lådbil. Det är vårt mantra, att alla ska kunna få vara med och delta. Det blir som en verkstad i Möbeln, säger hon.

Pressbild från Tierps kommun.

LÄS ÄVEN: Reste matställe utan bygglov

Sofia Nohrstedt är hoppfull och tror att torgfesten kan bli ett positivt och återkommande inslag i Tierp.

Men om detta ska bli verklighet krävs det att den första upplagan blir framgångsrik. För det krävs det att evenemanget håller sig inom en del riktlinjer, på grund av att torgfesten, delvis, består av en utomhuskonsert i bebott område.

– För att det ska vara möjligt att genomföra utomhuskonserter i bebodda områden måste vissa krav och restriktioner vara uppfyllda så att olägenhet för människors hälsa inte uppstår, skriver Wiltrud Neumann, miljö- och hälsoskyddsinspektör, Tierps kommun.

Mer läsning

Annons