Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya skyltar ska få trafikanterna att hitta Tierp

/
  • HITTA RÄTT. Vid Tierps trafikplats ska två stora informationsskyltar monteras. Tanken är att förbipasserande trafikanter på E 4 ska lockas att åka in till orten.
  • NYTT. Vid infarten mot Gävlevägen finns i dag en information –  även den ska bytas ut.  Foto: Conny Svensson

Stora informationsskyltar ska få trafikanter på E 4 att åka till Tierp.
– Vi har kämpat som sjutton för att få Vägverket att gå med på detta. Vi vill visa vad som finns i köpingen, säger Karin Andersson Lundkvist, informatör vid kommunen.

Annons

Skyltarna är 3x3 meter stora och kommer att placeras ut vid rastplatsen Tierps trafikplats samt vid infarten till Gävlevägen.

– Det blir två på varje ställe. En med karta och en med information om sevärdheter och service. Vi kommer att kontakta alla företagare om de vill stå med på skyltarna, förklarar Peter Berg, vd för Sarasso, som gör skyltarna.

Arbetarbladet har tidigare berättar att kommuninvånare och besökare efterlyst bättre information om Tierp. Något som lett till att två skyltar med texten ”välkommen till Tierp” kommer att sättas upp vid motorvägens avfarter.

Måste gå rätt till

 

Enligt Karin Andersson Lundkvist har kommunen kämpat för att få upp sina skyltar vid rastplatsen.

– Vi försöker göra grejer hela tiden, men stångas mot enorma väderkvarnar. Vägverket är noga med att det inte ska vara en massa reklam längs E 4 – och kommunen kan ju inte bara sätta upp en skylt, det måste gå rätt till, förklarar hon.

Hon menar att det är viktigt att visa vilken service som faktiskt finns i Tierp.

– Folk får ju bensinstopp längs E 4 på grund av att de inte tror att det finns några mackar. Men det gör det ju faktiskt, i Tierp.

Tierps kommun vill dessutom att markeringar för servicen på orten ska finnas med på Vägverkets blå skyltar vid avfarterna.

Neonskylt

 

Vid rastplatsen ska även informationstavlor om sevärdheter i övriga länet att dyka upp. Hur rastplatsen ser ut i övrigt är enligt Karin Andersson Lundkvist dock inget kommunen har något inflytande över.

Det finns också tankar på en mer omfattande information vid E 4-avfarten. Bland annat har en större neonskylt nämnts. Det skulle i sådana fall finnas vid den vägkrog som eventuellt kommer att bli av.

Mer läsning

Annons