Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Olycksdrabbad väg förblir utan vägren

/
  • HÖGA HASTIGHETER. Tända ljus och blommor placerades på platsen dagen efter olyckan. Närboende menar att fordon kör fort längs vägen.

Riksväg 76 utanför Karlholmsbruk förblir oförändrad.

Inga åtgärder planeras på vägen där en 12-årig cyklist omkom i september.

– Utredningen är inte färdig än, men det finns inget som nu tyder på att det blir några åtgärder, säger Peter Linndskog, strategisk samhällsplanerare på Trafikverket.

Annons

Under måndagen skrev polisen av brottsutredningen om den tragiska olyckan i Karlholmsbruk. På dagen två veckor efter att en 12-årig cyklande pojke blev påkörd av en förbipasserande lastbil och avled.

– Det är beklagligt, och vi känner med alla inblandade. Men vi hittar inga uppgifter som ger oss anledning att gå vidare med det här, säger Lennart Lundin, förundersökningsledare vid trafikavdelningen i Uppsala.

Egen utredning

Parallellt med polisens arbete har Trafikverket jobbat med en egen utredning, något som är rutin vid dödsolyckor.

Så här långt talar myndighetens utredning för att det rör sig om en olyckshändelse.

Trafikverket undersöker bland annat platsen för olyckan samt de inblandade fordonen. Därefter fattas ett beslut om åtgärder. Enligt Peter Linndskog finns det många aspekter att ta hänsyn till, inte minst ekonomiska.

Insändare

– Riksvägar med obefintliga vägrenar finns det väldigt mycket av i vårt land. Om det inte finns parallella vägar att använda så kanske man kan grusa vägkanten för att bredda vägen, men det är svårt att redan nu uttala sig om det i det här fallet.

I en insändare i måndagens Arbetarbladet berättar några boende i närheten av olycksplatsen att fordon passerar i 100 kilometers hastighet trots att det på sträckan är begränsat till 70.

Enligt Trafikverket uppstår nya problem om man sänker hastigheten ytterligare.

– Då kommer man i konflikt med dem som använder vägen till arbetspendling, säger Peter Linndskog.

Mer läsning

Annons