Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Olycksplatsen ska bli badplats

/
  • Badplatsen i bergtäkten i Tierp är inte invigd än, men är det redan många som söker sig dit för att bada. I måndags inträffade en olycka här när en nioårig pojke föll ned i en bergsskreva och fick föras till sjukhus med ambulanshelikopter.

Den nioårige pojke som skadades efter att ha ramlat ned i en skreva vid badet i bergtäkten i Tierp på måndagskvällen mår efter omständigheterna bra.
Han har fått sy några stygn i huvudet, enligt uppgift från Tierpspolisen.
Platsen där olyckan skedde håller på att ställas i ordning som badplats av kommunen, men den är inte färdig än.
Trots det är det många som söker sig dit för att bada.

Annons

– Under omständigheterna mår killen väl. Han har fått sy några stygn i huvudet, säger Bertil Danielsson vid Tierpspolisen efter att ha varit i kontakt med den skadade nioåringens föräldrar.

Pojken föll ned i en skreva vid bergtäkten i Tierp i måndags kväll då han var där och badade med sina föräldrar. Utflykten slutade med en ambulansfärd till Akademiska sjukhuset i Uppsala. Där var han kvar i går morse.

Området där pojken skadades är på väg att göras om till en badplats av kommunen. Bergtäkten, som fylls på med grundvatten, bildades när företaget Peab var där och bröt sten till nya E4:an.

Trots att det inte är färdigt, är folk redan där och badar. Bertil Danielsson berättar att polisen redan tagit emot samtal från allmänheten som oroar sig för att det ska bli ett ungdomstillhåll.

– Vi har haft kontakter med personer som har varit oroliga och har därför lovat att titta till stället, säger Bertil Danielsson.

Han vill inte kalla det badplats.

– I nuläget får det nästan beskrivas som en arbetsplats, säger han.

Polisen kommer att skriva en promemoria om händelsen, men Bertil Danielsson tror inte att det kommer att leda till någon anmälan.

Gunilla Ström är fritidsintendent på Tierps kommun.

– Arbetet med badplatsen har påbörjats och det mesta är klart. Det är mycket folk som håller till där och vattnet är tjänligt, så det går att bada, säger hon.

Det finns staket uppsatta på vissa delar av området, men inte runt allt. Gunilla Ström kan inte svara på om kommunen kommer att vidta ytterligare säkerhetsåtgärder efter olyckan.

– Vi måste se över det, för att se hur det ser ut. Att bygga in och hägna in allt är svårt, det är ett naturbad, säger Gunilla Ström.

Mer läsning

Annons