Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Omfattande kritik mot Tierps socialtjänst

Socialtjänsten i Tierp får kritik på 13 punkter från Inspektionen för vård och omsorg (IVO). Det efter att bland annat flera fall med barn som misstänks ha farit illa aldrig har blivit utredda.

Annons

Under 2013 tog IVO emot flera klagomål som riktade sig mot Tierps socialtjänsts handläggning av ärenden. Under 2014 genomförde IVO därför en inspektion vid sociala enheten i Tierps kommun och man kunde då konstatera en lång rad brister i handläggningen. Bland annat ska en orosanmälan om en flicka med självmordstankar och en annan anmälan om våld mot ett barn aldrig ha utretts.

IVO kritiserar också att olika beslut och åtgärder inte har dokumenterats eller motiverats och kräver nu åtgärder på 13 punkter.

Bland annat måste Tierps kommunstyrelse säkerställa att all dokumentation finns med i såväl pågående som nedlagda utredningar, att beslut om utredning fattas inom skälig tid från det att anmälan inkommit, samt att ett systematiskt kvalitetsarbete upprättas inom socialtjänsten.

Senast 26 mars ska Tierps kommunstyrelse ha skickat in en åtgärdsplan till IVO om hur bristerna inom socialtjänsten ska åtgärdas.

Mer läsning

Annons