Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Orättvis konkurrens”

/

Tierpsföretaget Next Step Media riktar skarp kritik mot Tierps kommun. Orsaken är att projektet ”Entreprenörsfabriken” enligt dem konkurrerar på orättvisa villkor.

Annons

– Det är ungefär som om kommunen plötsligt skulle börja sälja hus på samma marknad som mäklarna i Tierp. Det här projektet erbjuder samma tjänster som oss. Skillnaden är att de kan ha billigare priser tack vare EU-stöd, säger Johan Grundin, vd för Next Step Media.

Entreprenörsfabriken är ett projekt finansierat med EU-stöd. Bakom det står sex kommuner i Uppsala län, bland annat Tierps kommun. Syftet är att utveckla företag på landsbygden med hjälp av e-handel.

I Tierp finns Entreprenörsfabriken i kommunhuset. Något som Johan Grundin är kritisk till.

– Genom att ha kommunen i ryggen har de en fördel. Ursprungstanken är inte fel, men det ska ske på marknadsmässiga villkor.

Johan Grundin menar att Entreprenörsfabriken dessutom aktivt uppvaktat en av Next Step Medias kunder, och kostnadsfritt erbjudit dem samma tjänster.

Tierps kommunalråd Bengt-Olov Eriksson (S) säger att han tar Next Step Medias kritik på allvar, men menar att om kritiken stämmer är det en fråga för myndigheten Tillväxtverket.

– Projektet har passerat nålsögat hos Tillväxtverket och är godkänt av dem när det gäller bland annat konkurrensen. Om det stämmer att saker inte gått rätt till är det de som är tillsynsmyndighet, och det är dit Next Step Media bör vända sig, säger han.

Bengt-Olov Erikssons uppfattning är att Entreprenörsfabriken fungerar bra, men poängterar att det är ett projekt som inte ska konkurrera med lokala företagare.

Arbetarbladet har förgäves försökt nå Entreprenörsfabrikens vd för en kommentar.

Mer läsning

Annons