Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örbyhus skola anmäld till Skolinspektionen

/

Prov som inte lämnas ut och uteblivna utvecklingssamtal. Två föräldrar har anmält Örbyhus skola till Skolinspektionen för bristande information.

Annons

– Det är alltid bekymmersamt när det blir anmälningar mot en skola. Men jag ser inte det här som något större problem, säger Peter Björebo, produktionschef vid kommunen, med ansvar för skolan.

Arbetarbladet har tidigare berättat om det ena fallet där en mamma var kritisk till att Örbyhus skola inte lämnade ut provresultat till föräldrarna. Då motiverade skolan att det finns en risk för att proven sprids.

Men i sitt yttrande till Skolinspektionen skriver skolan att den händelsen lett till att de nu säkerställt att alla prov utom de nationella proven lämnas ut.

– Man rannsakar sig alltid när det kommer en anmälan. Jag tycker att skolan har bra rutiner för det här. Förutom nationella prov har man alltid rätt att få ut handlingar, förklarar Peter Björebo.

Mamman är även kritisk till skolan för att utvecklingssamtal inte blivit av. Men skolan menar att de försökt anpassa tillfällena för utvecklingssamtalen efter mammans krav.

Den andra anmälan kommer från en pappa som tycker att han länge åsidosatts när det gäller information från skolan. Skolan medger i sitt yttrande till Skolinspektionen att de vid ett tillfälle missat att informera pappan om ett föräldramöte – något de har bett om ursäkt för.

– Det ärendet tycker jag är en tillfällighet, som skolan dessutom har bett om ursäkt för.

Att båda anmälningarna rör bristande information vid samma skola är även det en tillfällighet enligt Peter Björebo.

Arbetarbladet har förgäves sökt skolans rektor för en kommentar.

Mer läsning

Annons